- 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο έτσι ώστε να σχηματίζεται μια τρύπα κωνική προς το μέρος της καρδιάς του λαχάνου.
Ζεματίζουμε το λάχανο σε νερό που βράζει, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα χωρίζουμε τα φύλλα του.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ένα τα μαλακά λαχανόφυλλα, βάζουμε μέσα γέμιση και τα τυλίγουμε καλά και σφιχτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στρώνουμε τα σκληρά μέρη από το λάχανο και τοποθετούμε από πάνω τους τυλιγμένους ντολμάδες σε στρώσεις.
Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπάζονται οι ντολμάδες και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε μέτρια
1 μέτριο σφιχτό λάχανο
1 κιλό κιμάς από μοσχαρι
8 κσ ελαιόλαδο
1/2 κιλό ρύζι "καροληνα"
λίγο αλάτι και πιπέρι Για το αυγολέμονο3 κρόκοι από αυγά2 κσ κόρν φλάουρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου