ΤΙ ΘΕΛΩ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

1 κιλό μπάμιες φρέσκες...
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα στον τρίφτη 370γρ. (κρατάτε 3 κουτ. σούπας στην άκρη για τους κεφτέδες)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

1 κιλό χταπόδι βρασμένο για 40 λεπτά
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
250γρ. ψίχα ψωμιού σε φέτες (ζυγισμένο χωρίς την κόρα), μουλιασμένο και στυμμένο
3 κουτ. σούπας ντομάτα στον τρίφτη
4 κουτ. σούπας ούζο αλεύρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τους χταποδοκεφτέδες: Κόβετε σε κομμάτια το χταπόδι και σοτάρετε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις και το πολτοποιείτε προσθέτοντας και το ούζο.
Ανακατεύετε τον κιμά του χταποδιού με το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί, την ντομάτα και τον μάραθο ζυμώνοντας για 3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.
 Πλάθετε κεφτεδάκια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι και τα αλευρώνετε. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα τηγανίζετε σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τους κεφτέδες, πασπαλίζετε όλο το φαγητό με τον μαϊντανό και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου