ΤΙ ΘΕΛΩ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ρεβίθια με λαχανικά
...
Υλικά:
Ένα σακούλι (μισό κιλό). ρεβίθια
3 καρότα
1-2 κρεμμύδια
σέλινο αρκετά κλωνιά
Aλάτι - πιπέρι
 3/4 της κούπας (τσαγιού) λάδι

 Πως τα φτιάχνουμε
Τα ρεβίθια θέλουν μια προεργασία, πριν το τελικό βράσιμο τους πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να τα βάλετε σε μια λεκανίτσα με νερό αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει από διάφορα σκουπιδάκια. Την άλλη μέρα τα σουρώνετε, τους ρίχνετε μια κοταλιά σούπας μαγειρικη σόδα τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα με τη σόδα και στη συνέχεια τα ξεπλενετε καλά και τα βάζετε να βράσουν., Αδειάστε τα μαζί με νερό  σε μια κατσαρόλα. Βάλτε την κατσαρόλα, χωρίς το καπάκι, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση αν εχουν κανει αφρό ξαφρίστε τα με ένα κουτάλι ρίξτε και τα λαχανικά κομένα σε φετούλες δυναμώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν  όταν κοντεύουν να βράσουν  βάλτε ένα μικρο κουτί ντοματοπελτέ αφου πάρετε λύγο ζουμάκι από τη κατσαρόλα και τον διαλύσετε βάλτε το αλάτι λύγο πιπέρι  και το λάδι χαμηλώστε τη φωτιά και αφου κουνίστε τη κατσαρόλα πέρα δώθε (μη βάλετε κουταλι για να μη τα λιώσετε προσέξτε τα μεχρι να μελώσει η σαλτσούλα και καλη όρεξη!!!!!!!!!

.Αν έχετε παστή λακέρδα η σκουμπρί, ελίτσες θρούμπες ένα κρεμήδι και ένα ποτήρι κόκκινο κρασάκι είσαστε....βασσιλιάδες!!!!!!!!!
Ο χρήστης Πάθος για μαγειρική ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου