ΤΙ ΘΕΛΩ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

50' Λεπτά 4μερίδες


Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι περίπου γλυκός τραχανάς
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. κουρκουμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
  • 2-3 κ.σ. ρίγανη ξερή

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καβούρδισε ελαφρά τον κουρκουμά. Ρίξε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και την πάπρικα.
  • 2Σιγόβρασε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 12'-15' λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμά του και χρειαστεί, ρίξε και τον υπόλοιπο ζωμό.
  • 3Δοκίμασε και αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.
  • 4Σέρβιρε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τη φέτα και πασπαλίζοντας με ρίγανη.
  • 5Ρίξε από πάνω τα ψωμάκια που αν θέλεις μπορείς να τα φρυγανίσεις σε λίγο ελαιόλαδο

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου