50' Λεπτά 4μερίδες
1Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καβούρδισε ελαφρά τον κουρκουμά. Ρίξε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και την πάπρικα.
2Σιγόβρασε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 12'-15' λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμά του και χρειαστεί, ρίξε και τον υπόλοιπο ζωμό.
3Δοκίμασε και αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.
4Σέρβιρε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τη φέτα και πασπαλίζοντας με ρίγανη.
5Ρίξε από πάνω τα ψωμάκια που αν θέλεις μπορείς να τα φρυγανίσεις σε λίγο ελαιόλαδο
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι περίπου γλυκός τραχανάς
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ.σ. κουρκουμάς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- Λίγη πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
- 2-3 κ.σ. ρίγανη ξερή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου