ΤΙ ΘΕΛΩ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Βράζουμε το γάλα, αφού προηγουμένως το έχουμε αφήσει σε ένα μέρος για 3-4 μέρες ώσπου να ξινίσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργα το σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί ο ξινόχοντρος.
Αφού κρυώσει, παίρνουμε μικρές ποσότητες, τον σφίγγουμε με τη χούφτα μας και του δίνουμε το σχήμα της. Αφήνουμε τον ξινόχοντρο στον ήλιο για μια βδομάδα, ώσπου να ξεραθεί.


Περισσότερα...

  • συστατικά 2500 γρ. γάλα,
    1 κιλό σιτάρι αλεσμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου