Βράζουμε το γάλα, αφού προηγουμένως το έχουμε αφήσει σε ένα μέρος για 3-4 μέρες ώσπου να ξινίσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργα το σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί ο ξινόχοντρος.
Αφού κρυώσει, παίρνουμε μικρές ποσότητες, τον σφίγγουμε με τη χούφτα μας και του δίνουμε το σχήμα της. Αφήνουμε τον ξινόχοντρο στον ήλιο για μια βδομάδα, ώσπου να ξεραθεί.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργα το σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί ο ξινόχοντρος.
Αφού κρυώσει, παίρνουμε μικρές ποσότητες, τον σφίγγουμε με τη χούφτα μας και του δίνουμε το σχήμα της. Αφήνουμε τον ξινόχοντρο στον ήλιο για μια βδομάδα, ώσπου να ξεραθεί.
Περισσότερα...
- συστατικά 2500 γρ. γάλα,
1 κιλό σιτάρι αλεσμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου