ΤΙ ΘΕΛΩ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

φριτέζα 50% ελαιόλαδο – 50% καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
αλάτι
τέλειες τηγανητές πατάτες με φλούδαΠαρασκευή: Πλένετε πολύ καλά εξωτερικά τις πατάτες, καθαρίζοντας τα χώματα αν υπάρχουν  με σφουγγαράκι και αφαιρώντας μαύρα στίγματα ή λεκέδες. Τις κόβετε (με το χέρι ή με μαντολίνο) σε λεπτές φέτες, λίγο μικρότερες από μισό εκατοστό και στη συνέχεια σε αντιστοίχου πάχους λωρίδες.
Βάζετε το λάδι στη φριτέζα να κάψει στο maximum μέχρι να καπνίζει και ρίχνετε μέσα σε 1 ή 2 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος της φριτέζας) τις πατάτες. Μετά τα 5 λεπτά τις ανακατεύετε 2-3 φορές ταρακουνώντας τες στο δίχτυ, να γυρίσουν. Σε περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με τη φωτιά και τις πατάτες) όταν οι πατάτες μοιάζουν σχεδόν έτοιμες (έχουν χρυσαφίσει και τρώγονται) κάνετε τέλειες τηγανητές πατάτες με φλούδατο μαγικό κόλπο: Ανεβάζετε τη σίτα με τις πατάτες και την αφήνετε ήσυχα καθισμένη στα τοιχώματα της φριτέζας για 2 περίπου λεπτά, όσο το λάδι καίει από κάτω ανεβάζοντας θερμοκρασία. Κατόπιν τις ξαναρίχνετε μέσα για 1 με 1.5 λεπτό περίπου. Αυτό είναι το μυστικό που τις κάνει απόλυτα τραγανές.
Τις αδειάζετε από τη σίτα σε σκεύος στρωμένο με 2πλό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι, αλατίζετε ελαφρά όσο είναι ζεστές και τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Σημείωση: Σε περίπτωση που χρειάζονται 2 δόσεις τηγανίσματος, βγάζετε την κάθε μια 1 λεπτό νωρίτερα και τις ξαναρίχνετε στο τέλος μαζί στο καυτό λάδι, ώστε να είναι όλες στην ίδια θερμοκρασία και τραγανές πριν το σερβίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου