ΤΙ ΘΕΛΩ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ 6 ΝΟΥΜΕΡΟ
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Tα βάζετε σε πολύ και αλατισμένο νερό να βράσουν al dente, σύμφωνα με το χρόνο που γράφει το πακέτο. Τα Barilla βράζουν σε 8 λεπτά συνολικά και το εννοούν. Γενικά πάντως, συνηθίστε να υπολογίζετε τον χρόνο του σουρώματος και ανακατέματος των ζυμαρικών με τη σάλτσα. Σ’ αυτό το διάστημα, τα μακαρόνια εξακολουθούν να κρατούν την θερμοκρασία και να ψήνονται.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα καρμπονάρα: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την παντσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο, μέχρι που τα κομματάκια (παντσέτα ή μπέικον) να βγάλουν το λίπος τους, αρχίζοντας να καφετίζουν και είναι λίγο τραγανά (όχι καμένα). Αποσύρετε, πετάτε το σκόρδο και διατηρείτε το μείγμα ζεστό.
Όσο γίνονται τα μακαρόνια, ζεσταίνετε ένα μεγάλο ανοιχτό μπολ σερβιρίσματος, βάζοντάς το πάνω στην κατσαρόλα που τα μακαρόνια βράζουν και σπάζετε μέσα τα αβγά. Προσθέτετε το πεκορίνο, αλάτι και (μπόλικο) πιπέρι και τα χτυπάτε όλα μαζί. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνετε (κρατώντας πάντα ένα φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν για να το χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που τα ζυμαρικά χρειαστούν λίγη έξτρα υγρασία, πριν το σερβίρισμα). Τα αδειάζετε γρήγορα στο τηγάνι με το λάδι και την παντσέτα ή το μπέικον και τα γυρνάτε μερικές φορές, για μισό περίπου λεπτό, έχοντας ανάψει τη φωτιά ώστε να ζεσταθούν καλά. Αποσύρετε, τα αδειάζετε στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύετε να ενσωματωθεί η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου