ΤΙ ΘΕΛΩ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016


  1. σιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με τον κιμά, το αλάτι το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και λίγο νερό και τέλος προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο-στραγγισμένο). 
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5’ να σιγοβράσει η γέμιση.
  3. Πλένουμε καλά το έντερο με νερό και ξύδι ή λεμόνι. 
  4. Δένουμε το έντερο από τη μία πλευρά και το γεμίζουμε με προσοχή χωρίς να το μπουκώσουμε για να μην σκιστεί στο βράσιμο, όταν διογκωθεί το ρύζι. 
  5. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα το δένουμε και από την άλλη άκρη. 
  6. Με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε κατά διαστήματα και το τοποθετούμε στο ταψί.
  7. Περιχύνουμε με λάδι.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα.


  • Παχύ έντερο από μοσχάρι ή τράγο
  • Aρκετό δυόσμο
  • ½ κ. κιμά ανάμεικτο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια φρέσκα
  • 300 γρ. ρύζι
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου