- σιγαρίζουμε ελαφρά το
κρεμμύδι ψιλοκομμένο με τον κιμά, το αλάτι το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και λίγο νερό και
τέλος προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο-στραγγισμένο).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5’ να
σιγοβράσει η γέμιση.
- Πλένουμε καλά το έντερο με νερό και ξύδι ή λεμόνι.
- Δένουμε το
έντερο από τη μία πλευρά και το γεμίζουμε με προσοχή χωρίς να το μπουκώσουμε
για να μην σκιστεί στο βράσιμο, όταν διογκωθεί το ρύζι.
- Μόλις τελειώσουμε το
γέμισμα το δένουμε και από την άλλη άκρη.
- Με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε κατά
διαστήματα και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με λάδι.
- Ψήνουμε
στους 200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου