ΤΙ ΘΕΛΩ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
Παίρνουμε ένα κουνουπίδι αρκετά μεγάλο βγάζουμε τα κοτσάνια και αφήνουμε μόνο το άσπρο μέρος χωρίζουμε σε μπουκετάκια το άσπρο κουνουπίδι σε μια κασταρόλα όπου βράζουμε νερό αφού ρίξουμε λίγο αλάτι γιατί θα βάλουμε και στο χυλό και στη σάλτσα  όταν βράσει το νερό βάζουμε τα μπουκετάκια με το κοτσάνι κάτω κι το ανθό επάνω αν δεν χωράνε όλα αφου πάρουν βράση και μαλακώσουν τα κοτσανάκια τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν και το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα εντο μεταξύ ετοιμάζουμε το χυλο ένα πακετάκι μυσού κιλό
 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του νερό, αλάτι και πιπέρι προσέχουμε ο χυλός να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι κι αφού πάρουμε ένα ένα τα μπουκετάκια τα πλακουτσόνουμε μέσα στις παλάμες μας τα βουτάμε μέσα στο χυλό με ένα κουτάλι τα βάζουμε στο τηγάνι κι όταν ροδίσουν από τη κάτω μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη προσέξτε γιατί αρπάζουν εύκολα εντομεταξή έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα με ντοματοπολτό νερό λίγο αλατάκι και πιπέρι αφού τον βράσουμε και μελώσει και εντομεταξή τα μπουκετάκια έχουν κρυώσει λίγο για να μη διαλυθούν τα βάζουμε λίγα λίγα στη σάλστα με προσοχή για να πάρουν μια βράση τα βγάζουμε με μια πλατιά κουτάλα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τα τελειώσουμε πρέπει να έχουν πιεί αρκετή σάλτσα να γίνουν κόκκινα για να είναι νόστιμα!!!!!!!!! Τρώγονται με ελιές αν είναι "θρούμπες" (δαμαστές) ακόμη καλύτερα η με τυρί φέτα
Το ίδιο κάνουμε και με ΠΡΑΣΑ κόβουμε τα άσπρα κεφάλια (τα πράσα να έχουν αρκετά χοντρά κεφάλια) τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου τρεις πόντους τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι τα στραγγίζουμε στο τρυπητό και με ένα μαχαίρι σκίζουμε κάθε κομμάτι μέχρι τα μισά ώστε να γίνει πλατύ το κάθε κομμάτι το βουτάμε στο χυλό τα τηγανίζουμε και τα βράζουμε στη σάλτσα ακριβώς όπως κάναμε με το κουνουπίδι αν θέλουμε αυτά τα τρώμε και χωρείς τη σάλτσα (πρέπει τα πράσα να βρά
σουν καλά γιατί αλλιώς θα είναι σκληρά) τρώγονται και αυτά  με ελιές "θρούμπες"  και λακέρδα παστή
Αυτά τα φαγητά παλιά τα έφτιαχναν και τα έπαιρναν στο "πράμα" (ελαιόκτημα) γιατί δεν χρειαζόταν  να είναι ζεστά επειδή δεν είχαν κρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου